Mini Póni Fesztivál és Hadak Útja LSE nyíltnap Isaszegen

Helyszín: Isaszeg, külterület, Agárpálya melletti lovarda.

Dátum: 2022. július 23. szombat.

Kezdés: A várható meleg miatt a kezdési időt 13 órára tettük. A pályán ahol a rendezvény lesz akkorra lesz ott nagyobb árnyék.

Már hatodik éve megrendezi egyesületünk a Hadak Útja Lovas Sportegyesület, a Mini Póni Fesztivált, ahol a kis Shetland póniké a főszerep és ahová az ország minden pontjából jönnek a mini póni tulajdonosok, tenyésztők, hogy megmutathassák a nagyközönségnek a kis kedvenceik tudását. Hiszünk abban, hogy minden korosztálynak megvan a maga lómérete és abban is hiszünk, hogy a lovak szeretetével nem lehet túl korán "megfertőzni" az ifjakat és nem is lehet jobb ugródeszka erre a célra, mint a mini pónik. Őket a pici gyerekek is tudják ápolni, nyergelni, vezetni, szeretgetni közel tudják hozni a piciket az igazi lovasléthez. És mire megnőnek, már olyan magabiztosan tudnak nagyobb lovak mellé is odaállni, mint egy profi. Sajnos Magyarországon még mindig pejoratívan beszél sok "lovas" ember a pónikról, mert nem ismerik őket. Ezen szeretnénk változtatni ezzel a rendezvénnyel, talán sikerül egy folyamatot elindítani és másoknak is kedve támad hasonló fesztiválokon népszerűsíteni a fajtát. Első sorban nem a lovaglásra szeretnénk hangsúlyt fektetni ezen a napon, hanem a játékosságra.

A verseny két részből tevődik össze:

1/ Szépségverseny:

Itt elsősorban nem a testtájak helyes alakulását értékelnék a bírók, hanem az ápoltságot, a szép fonatokat és természetesen a póni természetét mennyire jó magaviseletű a felvezetőjével szemben.

2/ Ügyességi verseny:

A második megmérettetésben a versenyzők egy vezetőszáras versenyszámon mutathatják meg tudásukat ahol kutya agilityhez hasonlón egy akadály pályát kell a kis póniknak és vezetőiknek teljesíteniük legjobb tudásuk szerint.

A nevezési díj lovanként 5.000 Ft, mely tartalmaz egy étkezést is.

FONTOS lenne, hogy tudjuk hány versenyzőre készüljünk, díjakkal és étellel is, ezért csak azt tudjuk fogadni a versenyen aki ezen a felületen regisztrált. A nevezési díjat amennyiben van rá mód utaljátok el előre az egyesület számlaszámára:

NÉV: Hadak Útja Lovas Sportegyesület

Számlaszám: 65100228-11070416

Megjegyzés rovat: Mini póni feszt. nevezési díj.

Köszönettel: HULSE :)