Programok

Póni Tanya Lovas Tábor 2017!

Ha dolgozik Apa, Anya...

Vár téged a Póni Tanya!

A tábor Isaszegen a Dány felé vezető úton, az „Isaszeg vége” várostáblától kb 800 méterre balra az első lehajtási lehetőségnél, az agárpálya mellett található.

Figyelem: 2017-ben már betelt a táborozási lehetőség. Kérem érdeklődjenek telefonon a 06-70-577-9071 vagy a 06-30-971-6659 telefonon vagy a lovagoljvelunk@gmail.com e-mail címen.

A tábor ára változatlanul 28.000 Ft/gyermek/öt nap. Ezért cserébe a táboros gyerekek minden nap lovagolnak, napi háromszori étkezést biztosítunk számukra és korlátlan szörpfogyasztást. Kobakot minden gyermeknek biztosítunk. Amennyiben nincs kimondottan lovagló ruha, nem baj egyáltalán, mert nem is fontos. Lovagolni tökéletesen lehet egy olyan mackónadrágban, aminek lehetőleg nincs varrás az oldalán. Csizma helyett jó az edző cipő is. Kirándulni is fogunk és a helyi múzeumot is megnézzük. Egyik legnépszerűbb állandó kiállítása a múzeumnak az "ólomkatona kiállítás", amely kb. 2 m  x 4 m területű és kb. 1000 figurális ábrázolású dioráma. Időben - térben sűrítve mutatja be az 1849. április 6-i csata legfontosabb mozzanatait. A táborról általánosságban bővebb információkat talál lejjebb az oldalon.

A táborokon kívül a következő programjainkra invitáljuk szeretettel:

–Nagypénteken április 14-én a Kincsem Parkban egy nyuszis, pónis családi napot tartunk ahol a gyerekek ügyességi feladatokat oldanak meg lóhátról, körtáncot tanulnak a Nemzeti Lovas Színház táncosaitól, kézművesprogramon vesznek részt és még a nemzeti Lovas Színház színészei is fellépnek, természetesen ők is lóháton. (Ez belépős program lesz, szervezés alatt áll. Várhatóan 3.000 Ft/gyermek. Hirdetni fogjuk)

–Április 6-án a „Dicsőséges Tavaszi Hadjárat” elnevezésű történelmi, hagyományőrző megemlékezések során Isaszegen az 1849. április 6. történt Isaszegi Csata emlékére megrendezett rendezvényen egyesületünk lovasai adnak fél órás lovasbemutatót közvetlenül a "Csata" előtt.

–Április 22-én Pécelen a Fáy-napon veszünk részt és tartunk lovas bemutatót. Ez egyébként egy egész napos napos lovas rendezvény verseny számokkal és sok lovas bemutatóval egybekötve.

–Június 10-én Mini Póni fesztivált tartunk Isaszegen ahová az ország egész területéről várunk Shetlandi póni tenyésztőket. Lesz mini ló és mini szamár szépségverseny, és lesznek szintén nekik ügyességi versenyek is. Lesznek lovas bemutatók, még dáma lovas bemutató is.

–Szeptember 2-án szombaton Isaszegen a lovarda melletti agárpálya területén megrendezzük a Hadak Útja Kupa III. lovas ügyességi versenyt. Itt díj lovas és díj ugrató versenyszámokban, 6 kategóriában mérkőznek meg egymással a versenyzők 2 éves kortól a felnőttekig. Az egész napos rendezvény várhatóan a versenyszámokra jelentkezők száma eléri a 100-at és a nézőké meg az 500-főt is.

Remélem találnak olyan táborhetet, és olyan programot aminek az időpontja megfelelő és találkozunk ezen a nyáron akár több alkalommal is.

Póni Tanya Lovastábor bemutatkozás

2011- óta folyamatosan, minden évben megszervezzük a tábort. A lovardában játszótér, valamint állatsimogató van. Az állatsimogatóban nyuszik, kecskék, bárányok, tyúkok, libák és kacsák vannak. van még madár röpdénk és teknőc kifutónk is. A lovardában közel 40 ló él. Az egészen kicsi shetland póniktól a nagy lovakig mindenféle méretű póni és ló megtalálható, így garantáltan minden korosztály számára tudunk lovat biztosítani. Ménesünkben a gyermekek általában úgynevezett sport pónikon lovagolnak akik kimondottan gyermekekhez szokott betanított lovak. Többszörös díjlovas és díjugrató Magyar bajnok lovakkal is dolgozunk. Egyesületünk egyébként aktív verseny életet is él. Évente több versenyen veszünk részt, ahol lovasaink mindig kiváló teljesítményt nyújtanak.

 A táboros gyermekek 90%-a nálunk ül először lóra. Nem erőltetünk semmit, először is megismerkednek a lóval, simogatják, egy kefével elkezdik ápolni a szőrét, kifésülik a sörényét, befonják, begumizzák. Vezetgetik vezetőszáron. Természetesen végig nagy és tapasztalt lányok segítségével. A lóra ülés ezután jön csak. Hétfőtől péntekig sokszor hihetetlen fejlődés következik be a gyermekeknél. Aki egy kicsit is komolyan veszi, az a hét végére már elsajátítja a lovaglás alap mozdulatait, a bemelegítő karkörzéseket is a ló hátán lépésben végzik el, megtanulják a könnyű ügetést és a tanügetést. Nem is a tudásuk, sokkal inkább a fegyelmük és a bizalmuk fejlődik, olyan szinten, hogy aki hétfőn még kicsit tart a lótól, pénteken megfordul a nyeregben teljes 360’ fordulatot és fel is áll a nyeregben.

Fentieken kívül fontos dolog, gyermekünk testi és lelki fejlődése is. A táboros gyermekek egy héten keresztül, napi tíz órán át, szabad levegőn és két és fél hektáron fognak szaladgálni (már amikor nem lovon ülnek) hasonló korú és érdeklődésű gyermekkel együtt. Nő az összpontosításuk, erősödnek, kitartóbbá és nyitottabbá válnak. A 3-4 száz kilós sport pónik és a 5-6 száz kilós nagy lovak között hamar megtanulják a fegyelmet, tiszteletet a gyermekek. A terep lovaglások során a természet közelsége érinti meg őket és erősödik bennük a természet védelme iránti vágy.

De ami a legfontosabb egy vidám, élményekkel teli vakációban lesz részük, ahol új ismereteket szereznek és remélhetőleg tartós barátságokat kötnek!

Szeretettel várjuk lovardánkban!

Nagy Károly

Póni Tanya Lovas Tábor szervezője

Hadak Útja Lovas Sportegyesület

www.lovagoljvelunk.hu

 06-30-9716-659